cathedral of Ibiza
Share
mail
License license
loading...
Loading ...

Panoramic photo by Jordi Munné Ruiz EXPERT Taken 16:38, 13/05/2009 - Views loading...

Advertisement

cathedral of Ibiza

The World > Europe > Spain

Tags: ibiza, cathedral

  • Like / unlike
  • thumbs up
  • thumbs down

Catedral d'Eivissa Conquistada l'illa per les tropes catalanes, fou consagrada una esglèsia sota l'advocació de Santa Maria al cim de Dalt Vila. A mitjan segle XIV s'edificà una església gòtica amb una nau de planta rectangular i un absis amb capelles que redegen el presbiteri donant na forma poligonal.

Destaca el campanar que correspon a aquesta època gòtica. construït sobre una de les capelles absidals, té planta trapezoïdal, aspecte massís i finestres ogivals. A l'exterior té un relleu que representa Santa Tecla.

A principi del segle XVIII la nau amenaçava ruïna i la Universitat contractà els mestres Jaume Espinosa i Pere Ferro per dirigir una profunda reforma. El 1782, amb la creació del bisbat d'Eivissa, el fins llavors temple parroquial de Santa Maria d'Eivissa va ser elevat a la categoria de Catedral. 

comments powered by Disqus

Nearby images in https://www.360cities.net/en/area/eivissa

map

A: Aerial panorama, Dalt Vila, Ibiza

by Jaime Brotons, 70 meters away

Aerial panorama, Dalt Vila, Ibiza

B: Ibiza - Moonlight in the harbor entrance

by Ruediger Kottmann, 150 meters away

Ibiza - Moonlight in the harbor entrance

C:

by Jordi Munné Ruiz, 150 meters away

D: catedral vila eivissa

by weg-erbauer, 150 meters away

catedral vila eivissa

E: Ibiza - Placa de la Vila in the evening

by Ruediger Kottmann, 170 meters away

Ibiza - Placa de la Vila in the evening

F: Ibiza - Placa Regent Gotarredona

by Ruediger Kottmann, 170 meters away

Ibiza - Placa Regent Gotarredona

G: Spain, Ibiza, Old town

by Uvarov Serg, 180 meters away

Spain, Ibiza, Old town

Spain, Ibiza, Old town

H: Ibiza - Plaza de la Vila

by Ruediger Kottmann, 200 meters away

Ibiza - Plaza de la Vila

I:

by Jordi Munné Ruiz, 210 meters away

J:

by Jordi Munné Ruiz, 210 meters away

This panorama was taken in

This is an overview of

CATALÀ:

L'illa d'Eivissa és la més gran de les Illes Pitiüses i la més occidental de les illes de l'arxipèlag Balear, al centre-oest del mediterrani occidental. Amb una longitud de costa de 210 Km, en la qual s'alternen petits penya-segats amb cales d'arena, les distàncies màximes a l'illa són de 41 quilòmetres de nord a sud i de 15 quilòmetres d'est a oest, i té una morfologia força irregular, formada per multitud de petites muntanyes, de les quals la més alta és Sa Talaia, al municipi de Sant Josep de sa Talaia amb 475 metres d'altitud. Conserva algunes zones d'alt valor natural com són el parc natural de ses Salines, Cala d'hort o els aiguamolls de ses Feixes. La seva economia depèn majoritariament dels ingressos del sector turístic, l'activitat del qual està centrada en la temporada d'estiu. L'illa es divideix tradicionalment en Vila (nom tradicional de la ciutat) i Fora Vila i la part antiga de la ciutat d'eivissa (la zona del castell) s'anomenta Dalt Vila.

CASTELLANO:

Ibiza (en catalán y  oficialmente Eivissa) es una isla situada en el mar Mediterráneo y que forma parte de la Comunnidad Autónoma de las Islas Baleares, en España. Cuenta con una extensión de 572Km2 y una población de 129.562 habitantes (INE 2009). Su longitud de costa es de 210km, en donde se alternan pequeños peñascos. Las distancias máximas de la isla son de 41 kilómetros de norte a sur y 15 kilómetros de norte a sur y 15 kilómetros de este a oeste.

Posee una morfología muy irregular formada por varias montañas de las cuales la más alta es Sa Talaia, situada en el municipio de San José con 475 metros de altitud.

Gepgrafía

Está situada a unos 79km al este de la Península Ibérica, frente a Denia, 140km al suroeste de la isla de Mallorca, y al norte de Formentera, con unas coordenadas 38.98ºN1.43ºE. Su capital es Eivissa.

Las islas de Ibiza y Formentera reciben el nombre de Islas Pitiusas, forman un archipielago Balear y forman parte de la misma unidad administrativa. Ocupada una superficie de 572,m2 y por ella discurre un solo río, el de Santa Eulalia del Río, único río de las Baleares, que desde hace bastantes años permanece seco por la excesiva explotación de los recursos acuíferos de la isla.

Share this panorama