Likes

Kalevan Kirkko
Finland

Teknisiä tietoja

Rakennuksen tilavuus on 47 000 m³, josta kirkkosali on 36 000 m³. Pinta-alaa kirkolla on 3 600 m², josta kirkkosali on 1 200 m². Kirkkosalin korkeus on 30 m, pituus pääovelta alttarille noin 50 m.

Kirkko on rakennettu betonista liukuvalumenetelmällä, seinien valutyö kesti 12 vrk (3.-14.5.1965). Rungossa on betonia 4 500 m³ ja terästä 150 tonnia. Ulkopuolelta rakennus on päällystetty tiilillä (150 000 kpl), ja niissä on seitsemän erilaista englantilaista savilajia. Julkisivua kirkossa on 8 000 m2. Alkuperäisessä suunnitelmassa tiilet olivat sisäpinnalla, mutta betonirauta olisi sään vaihteluissa ulkoseinällä aiheuttanut rumia ruostevalumia, joten ulkopinta tehtiin tiilestä.

Kirkon katolla on kellotorni eli risti sekä kellolaite (9 m). Kellojen painot ovat 1 300 kg, 840 kg ja 550 kg. Ne ovat Länsi-Saksasta ja niiden äänet ovat e-g-a. Jokapäiväiset klo 12 -lyönnit, ns. Rauhankellot, on unkarilainen perinne.

Kirkkorakennuksessa on 18 ulko-ovea. Rakennuksessa on 18 lattiasta kattoon ulottuvaa ikkunaa, joiden ikkunaruudut ovat lämpölasia ja kaikki eri kokoisia. Ikkunoissa on ollut käsikäyttöiset huoltohissit pesua varten.

Kirkon lamppujen vaihtoa varten on tikkaat ikkunasyvennyksissä. Kattopalkkeihin on asennettu akustisia rakenteita. Palkkien leveydet ovat 4 m ja niiden väli on 6 m, pisin 35 m. Kirkon valot on suunnattu ylhäältä alas ja alhaalta ylös. Valoja voidaan säätää himmeäksi ja kirkkaaksi.

Lattiatiilet ovat kostean rantahiekan väriset, Kupittaan Savi Oy:stä. Lattia laskee puoli metriä alttaria kohti, näkyvyyden vuoksi. Lämmitysilma kirkkosaliin puhalletaan sisään seinän ja lattian taitteessa olevista raoista ja poistetaan keskikäytävällä penkkien alla olevista laatikoista.

View More »

Copyright: Rami saarikorpi
Type: Spherical
Resolution: 9336x4668
Uploaded: 11/04/2009
Updated: 23/07/2014
Views:

...


Tags: kalevan kirkko
comments powered by Disqus

Janne
Tampereen ortodoksinen kirkko
Janne
Tampere cathedral
Joonas Saaranen
Satakunnakatu 12 Corner Summer Night Tampere Finland
Rami Saarikorpi
Arboretum
Janne
Old factories at Tammerkoski
Janne
Tampere Stadion
Marco Antonio
Tampere Central Square in Finland at winter
Sergei Alexandrov
Finland, Tampere. Vanha kirkko
Rami Saarikorpi
Ratinan Stadion
Kimmo Turtiainen
Apple Reseller Varimport in Tampere, Finland
Joonas Saaranen
Palatsinraitti Bridge
Joonas Saaranen
Finlayson palace exterior at night
zeljko soletic
Empty navy tunnel from communist times
Ruediger Kottmann
Berlin - Holocaust memorial
Willy Kaemena
SELJALANDSFOSS Waterfall
Bill Edwards
F-14D Super Tomcat, Evergreen Aviation and Space Museum, McMinnville, OR
Adrian M. Flores
Windy Point Vista - Milky Way Horizon - Tucson,AZ
Martin Schrattenholz
Vorderes Alpjoch
John Roberts
High Dune, Great Sand Dunes National Park, Colorado, USA
Zaellig
Bec ar Paunn
kiyoharu takamura
chichibunomiya memorial park front at night
Amin Abedini
Forogh Al Molk House
Dzmitry Lasko
Вид на Минск с колеса обозрения в парке Горького
Gavin Farrell
Sólheimajökulsvegur Glacier Part 3
Rami Saarikorpi
Duomo Di Milano
Rami Saarikorpi
Joensuu Science Park
Rami Saarikorpi
Carelicum museum/gallery
Rami Saarikorpi
Santa Claus
Rami Saarikorpi
New Year Fireworks 2014
Rami Saarikorpi
Gumball 3000
Rami Saarikorpi
Allotment garden at the ground
Rami Saarikorpi
Northern Lights 26.9.11
Rami Saarikorpi
Fiskars Wardshus sauna
Rami Saarikorpi
Joensuu church
Rami Saarikorpi
Liverpool Street Station
Rami Saarikorpi
Petra canyon
More About Finland

Finland is the jam. It came from an exploding egg, the egg of a water bird, the top half of which you can still see in the shape of the starry canopy that hangs over the earth.Finland is the most sparsely-populated country in the EU with only 5 million people. It's also been ranked the second most stable country in the world, after Norway.Historically, Finland has been a part of Sweden and later, Russia. It was an autonomous Grand Duchy during the Russian Empire's reign and lasted as such until their declaration of independence in 1917. Subsequently Finland survived a civil war and wars against both Russia and Nazi Germany to eventually settle down as an EU member circa 1955.Finnish language is cool, it's totally unrelated to the whole Latin-root thing. Its closest relative is Hungarian. Linguistic historians estimate that it came from northern central Russia from 3000BC.If you're in Helsinki, the museum at Suomenlinna has some interesting bunkers and military wreckage, including a submarine!Caught on camera! Here's your long-awaited proof. Santa Claus comes from Finland.Apart from Lappland, the other thing most people are familiar with out of Finland is aquavite. Literally it translates to "water of life" but it may make you feel more like you are dying when it hits your throat.Text by Steve Smith.