Projections and Nav Modes
  • Normal View
  • Fisheye View
  • Architectural View
  • Stereographic View
  • Little Planet View
  • Panini View
Click and Drag / QTVR mode
Deel dit panorama
For Non-Commercial Use Only
This panorama can be embedded into a non-commercial site at no charge. Lees meer
Do you agree to the Terms & Conditions?
For commercial use, neem contact met ons op
Embed this Panorama
For Non-Commercial Use Only
For commercial use, neem contact met ons op
License this Panorama

Enhances advertising, editorial, film, video, TV, Websites, and mobile experiences.

This panorama is not currently enabled for commercial licensing. Click here to ask us to help you find a replacement. If this is your panorama, Click here This panorama is not currently enabled for commercial licensing.



Before Gerichtslaube Babelsberg Potsdam Germany
Park Babelsberg

Gerichtslaube (court pergola)

Park Babelsberg
Canon EOS 20D-IR 700nm
Sigma DC 18-50 3.5-5.6
Stiching with Hugin

View More »

Copyright: Lars Gabrysch
Type: Spherical
Resolution: 12598x6299
Taken: 22/09/2010
Geüpload: 29/09/2010
Geüpdatet: 06/03/2015
Keer bekeken:


Tags: infrared; potsdam; park babelsberg; gerichtslaube; germany
comments powered by Disqus
More About Park Babelsberg

Created on a hill called Babelsberg along the banks of the Havel River, the 124 hectare, landscaped park was commissioned by Prince William and his wife Augusta.It was originally laid out by Peter Joseph Lenné in 1833 and was redesigned by Prince von Pückler-Muskau in 1842-67. Terraces with mosaics, ornamental flowerbeds, sculpture and fountains are grouped around the Babelsberg Palace. The terraces are connected to a pleasure ground with the Golden Rose Garden, to a round flowerbed at the Gothic Fountain, and to flower arrangements enclosed by colorful clay bricks. Walking paths offer scenic views of the Havel lakes and the Potsdam city skyline, which led to the construction of the Flatow Tower from 1853-56. The park has been protected by historic preservation since the 1960s. After the fall of the Berlin Wall, the area along the water to the north was restored and integrated into the park.