N
Projections and Nav Modes
  • Normal View
  • Fisheye View
  • Architectural View
  • Stereographic View
  • Little Planet View
  • Panini View
Click and Drag / QTVR mode
Partager ce panorama
For Non-Commercial Use Only
This panorama can be embedded into a non-commercial site at no charge. Lire plus
Do you agree to the Terms & Conditions?
For commercial use, Contactez nous
Embed this Panorama
LargeurHauteur
For Non-Commercial Use Only
For commercial use, Contactez nous
LICENSE MODAL

1 Like

Gusari iz Lađevaca na Drinskoj regati 2011
Serbia

Vesela Drinska regata


BAJINA BAŠTA - Da najstarija turističko-rekreativna manifestacija na vodi, velika Drinska regata u Bajinoj Bašti, nema premca u Srbiji pokazalo se i u subotu, kada je najlepšu evropsku reku zaposelo blizu 20.000 ljudi sa oko 1.500 plovila i posada.

Tačno u 11 časova start 18. po redu regate u Perućcu, koja se održava u spomen na drevnu tradiciju drinskih splavara, hicem iz trešnjevog topa označili su ”Gusari” iz Lađevaca. Uz muziku, trube, vuvuzele i veliku graju na hiljade nestrpljivih regataša otisnulo se niz Drinu stvorivši nekoliko kilometara dugačku kolonu.

Među ovogodišnjim učesnicima dosta je onih koji prvi put dolaze na Drinu. Za Drinsku regatu grupa od 24 francuskih srednjoškolaca saznala je na internetu:

- Tražili smo da li ima u Srbiji nešto zanimljivo od dešavanja na vodi. Sedam dana smo bili u izviđačkom kampu na obali jezera u Zaovinama na Tari. Bilo je predivno, a i Drinska regata je nešto posebno.

Beograđani Bata, Mlađa, Žika, Rade, Jelena i Vesna na regatu dolaze nekoliko godina:

- U početku smo bili pomalo skeptični, jer dolazimo sa velike reke, Dunava, a Drina je mnogo manja. Svidelo nam se, lepo se družimo.

Dušan Purić i Saša i Dragoljub Stojanović iz Sokobanje kao i Ivan Đorđević iz Kruševca prvi put su na regati. Kažu da je regata premašila njihova očekivanja.

Pre revijalne, održana je i takmičarska regata od Perućca do Bajine Bašte, na kojoj je učestvovalo osam posada, a pobednik je ekipa ”Revite”. Posada je stazu od 12 kilometara prešla za 50,25 minuta.

Text: http://www.novosti.rs/vesti/turizam.90.html:339106-Vesela-Drinska-regata

Photo: Izrada sajta

View More »

Copyright: Saša Stojanović
Type: Spherical
Resolution: 10460x5230
Taken: 23/07/2011
Chargée: 24/07/2011
Mis à jour: 21/03/2015
Affichages ::

...


Tags: gusari; ladjevci; ladjevaca; top; cannon; pirate; pirates; drina; river; reka; drinska; regata; bajina; basta; rogacica; srbija; serbia
comments powered by Disqus
More About Serbia