N
Projections and Nav Modes
  • Normal View
  • Fisheye View
  • Architectural View
  • Stereographic View
  • Little Planet View
  • Panini View
Click and Drag / QTVR mode
Share this panorama
For Non-Commercial Use Only
This panorama can be embedded into a non-commercial site at no charge. Read more
Do you agree to the Terms & Conditions?
For commercial use, contact us
Embed this Panorama
WidthHeight
For Non-Commercial Use Only
For commercial use, contact us
LICENSE MODAL

0 Likes

Goblini 2011 - in Studio Road
Novi Sad

BEOGRAD, 8. oktobra 2010. (Beta) - Pank sastav "Goblini", koji se posle devetogodišnje pauze ovog leta okupio za povratničku turneju i novi singl, sigurno će svirati i iduće godine, najavljuje basista Vlada Kokotović.


"Jedno je sigurno, ovo nisu bili zadnji koncerti 'Goblina'! Sledeće godine 'Goblini' će odsvirati barem dva koncerta. A dužni smo koncerte u Beogradu, Zagrebu, u mnogim mestima...", rekao je Kokotović agenciji Beta.

Šabački "Goblini" poznati po albumima "Istinite priče" (1994), "U magnovenju" (1996) i "Re Contra" (1999), prestali su da rade 2001. godine ponajviše zbog obaveza pevača Branka Golubovića-Goluba, koji je potom nekoliko godina proveo radeći za humanitarne misije uAvganistanu i Šri Lanci.

Pošto je Golubović ove godine našao vremena da se nakratko vrati u Srbiju, "Goblini" su se ponovo okupili za nekoliko letnjih nastupa uglavnom na većim festivalima poput "Šabačkog letnjeg festivala", "Adrenalina" u Beogradu i "Dana piva" u Zrenjaninu, a objavili su i novi singl "Luna/Kao da".

Pevač je pre nekoliko dana otputovao u novu humanitarnu misiju, ovaj put u Pakistan.

"Da li ćemo ponovo svirati? Hoćemo sigurno! Samo je pitanje koliko i kad možemo. Možda se situacija raščisti za mesec dana kad se Golub tamo smesti, instalira net i tamo se neki razgovori završe", rekao je basista.

Kokotović kaže da su "Goblini" bili iznenađen prijemom kod publike, pogotovo što je bilo dosta klinaca rođenih devedesetih godina, kada je bend počinjao. Kao možda najznačajniji koncert u karijeri benda muzičar navodi prvi na povratničkoj turneji krajem avgusta u Šapcu u Staroj tvrđavi.

"'Goblini' su bili veliki klupski bend. Napuniš Studentski kulturni centar (u Beogradu), bude 1.000 ljudi, ali to je samo jedan veliki klub, ništa više. Izlazim na binu (u Šapcu) gde je bar pet hiljada ljudi! Nema ono 'Partibrejkersi' su iza nas, pa su svi zbog 'Brejkersa'. Svi su tu bili isključivo zbog nas", kaže Kokotović.

Obnovljeni "Goblini" su skoro deset godina stariji od kada su poslednji put svirali, i Kokotović priznaje da je sada "malčice usporio" bend, u kome su i bubnjar Milan Arnautović i gitaristi AlenJovanović i Saša Šetka.

"Naš zvuk je sa godinama dobio iskustvo. Starenje i godine jedino dobro imaju što u svemu tražiš kvalitet, a ne kvantitet. Mi smo prebrzi bili u ono vreme! Nije sva žestina u brzini. Kad imaš godina sad koliko mi, onda neke stvari drukčije počinješ da gledaš", kaže Kokotović.

(Beta)

View More »

Copyright: G.B.
Type: Spherical
Resolution: 7720x3860
Taken: 22/05/2011
Uploaded: 22/05/2011
Updated: 11/03/2015
Views:

...


Tags: goblini; recording; punk; band; serbia; audio; studio; album
comments powered by Disqus
More About Novi Sad