N
Projections and Nav Modes
  • Normal View
  • Fisheye View
  • Architectural View
  • Stereographic View
  • Little Planet View
  • Panini View
Click and Drag / QTVR mode
Share this panorama
For Non-Commercial Use Only
This panorama can be embedded into a non-commercial site at no charge. Read more
Do you agree to the Terms & Conditions?
For commercial use, contact us
Embed this Panorama
WidthHeight
For Non-Commercial Use Only
For commercial use, contact us
LICENSE MODAL

15 Likes

RTS cross at Pozarevac hippodrome
Serbia

Sve je spremno i Kros RTS-a kroz Srbiju može da počne. To je jednodušni zaključak svih učesnika današnje konferencije za novinare, u beogradskom hotelu Mažestik.


     „Proteklih mesec dana Minisatrstvo prosvete i nauke, preko svojih školiskih uprava  a uz pomoć opštinskih i gradskih čelnika, učinilo je maksimalan napor da ovo takmičenje bude masovnije nego lane kada je ciqem u 143 opština-grada prošlo 393.880 trkača. Verujemo da možemo da nadmašimo taj rezultat i tako jasno kažemo – ’hoćemo sport, a ne ulicu, nasilje, drogu’ – jer, deca su naša budućnost, naša nada i zdravlje naše nacije“ – nedvosmislen je bio Zoran Kostić, pomoćnik ministra prosvete i nauke.

     „Zajedno sa Ministarstvom prosvete i nauke gradimo školske atletske poligone, a ovaj kros je još jedan doprinos u daljem nastojanju da ovaj sport vratimo u škole, tamo gde mu je i mesto“ – ustvrdio je nekadašnji šampion Evrope na 400 metara Slobodan Branković, danas generalni sekretar Atletskog saveza Srbije.

     Skroman, kakav je oduvek i bio, Dane Korica, dugoprugaški šampion i rekorder Srbije na pet i deset hiljada metara, kaže „da nema Krosa RTS-a, trčanje bi potpuno zamrlo“ i dodaje „dobro je što RTS ne odstupa od ovog takmičenja“.

     Direktorka Saveza atletskih talenata Srbije „Aleksandar Petrović“ Snežana Pajkić, prvakinja Evrope na 1500 m iz Splita 1990. godine, ističe da je njen savez i na čelu Atletskog kampa RTS-a gde je već odnegovao brojne reprezentativce među kojima je i ubuduća zvezda Nemanja Cerovac. „Sada – rekla je Pajkićeva – Kros RTS-a ulaže velika sredstva u napredak srpske atletike. I taj napor svi zajedno moramo da podržimo. Teška su vremena, ali, kada su naša deca u pitanju, ništa ne može da bude teško.“

     Ulogu promotora 21. krosa RTS-a poneo je Borisav Pisić, prvak Mediterana na 110 m s preponama, polufinalista svetskog prvenstva i Olimpijskih igara. „Počastvovan sam ovom ulogom. Pre mene ta čast pripadala je i većim asovima, a ovo što sam sada ja uz Kros RTS-a znači da ova medijska kuća vodi računa baš o svima nama koji smo proslavili srpsku i jugoslovensku atletiku. Učiniću sve da motivišem mlade da se uključe u ovaj lep i zdrav sport“ – istakao je na današnjoj konferenciji za novinare Borisav Pisić.

    Fabrika crepa „Mladost“ iz Leskovca zadržala je generalno sponzorstvo, iako ima određenih problema. Ipa, „naša je želja da razvijamo mladost Srbije, da vodimo računa o našem podmlatku, jer samo tako svi zajedno možemo napred, u Evropu“ – naglasio je Aleksandar Ljubenović, direktor Marketinga „Mladosti“.

    Među brojnim novinarima bio je i Duško Korać, jedan iz stare garde RTS-a – „Misija Krosa RTS-a traje 21. godinu. Voleli bismo da nam se pridruže i ostali. Gde bi nam bio kraj!?“

   Sutra, u petak 13. maja, u 10 sati iz studija RTS-a znak za početak Krosa RTS-a kroz Srbiju daće ministar prosvete i nauke Žarko Obradović.   

Tekst: http://www.krosrts.rs/

Foto: 3D panorame

View More »

Copyright: Saša Stojanović
Type: Spherical
Resolution: 8000x4000
Taken: 13/05/2011
Uploaded: 14/05/2011
Updated: 10/03/2015
Views:

...


Tags: rts; kros; rtsa; hipodrom; deca; children; cross; marathon; požarevac; serbia; srbija; hippodrome
comments powered by Disqus
More About Serbia