Open Map
Close Map
N
Projections and Nav Modes
  • Normal View
  • Fisheye View
  • Architectural View
  • Stereographic View
  • Little Planet View
  • Panini View
Click and Drag / QTVR mode
Compartilhe esta panorâmica
For Non-Commercial Use Only
This panorama can be embedded into a non-commercial site at no charge. Leia mais
Do you agree to the Terms & Conditions?
For commercial use, contacte-nos
Embed this Panorama
LarguraAltura
For Non-Commercial Use Only
For commercial use, contacte-nos
LICENSE MODAL

0 Likes

Manastirea Hurezi
Oltenia

Manastirea Hurezi se afla in orasul cu acelasi nume. Numele sau a rezultat de la cuvantul "huhurezi", pasari care existau, pesemne, in numar mare in aceste locuri.

Manastirea Hurezi este considerata cel mai mare complex arhitectonic apartinand stilului brancovenesc. A fost inclusa in patrimoniul UNESCO in anul 1993. Constantin Brancoveanu, domnitor al Tarii Romanesti intre 1688-1714, a pus piatra de temelie pentru constructia manastirii inca din al doilea an al domniei sale.
Manastirea a fost conceputa pentru a fi necropola pentru domnitor si familia lui, dar mormantul sau, din biserica manastirii, a ramas gol.
Constatin Brancoveanu a fost unul dintre domnitorii care s-a preocupat in mod deosebit de cultura, printre cele mai insemnate realizari fiind tiparirea Bibliei de la Bucuresti in limba romana, dar si dezvoltarea invatamantului, in Bucuresti, cat si in celelalte zone ale Tarii Romanesti.
Constatin Brancoveanu a fost decapitat pe 15 august 1714 la Istanbul, in ziua cand implinea 60 de ani, sub acuzatia de tradare, impreuna cu cei patru fii ai sai. Pentru a-l determina sa isi abandoneze credinta ortodoxa si sa treaca la mahomedanism, cei patru fii ai sai au fost decapitati inaintea lui. Moartea sa de martir a facut ca Biserica Ortodoxa Romana sa il canonizeze pe el impreuna cu cei patru fii ai sai, cinstindu-l pe 16 august.
Complexul monahal de la Hurezi este format, pe langa manastirea propriu-zisa, din biserica bolnitei care a fost ctitorita de doamna Maria, sotia domnitorului, in 1696. In cele patru puncte cardinale, la o distanta de 50 m de manastire, au fost ridicate patru schituri: la nord, Schitul Sfintilor Apostoli din 1698, la vest, Schitul Sfantului Stefan din 1703, la est, Schitul Sfintilor Arhangheli.
Manstirea Hurezi este formata din doua incinte, cea mai importanta fiind cea de-a doua, in care se afla biserica mare, cu hramul Sf. Imparati Constantin si Elena, cu o lungime de 32 m si o inaltime de 14 m. Pictura in fresca apartine zugravilor Constantin, Ioan, Andrei, Stan, Neagoe si Ioachim. Pe langa iconografia religioasa, se intalnesc si scene laice, cum ar fi istoria ilustrata a vietii imparatului Constatin cel Mare, ce semnifica in vremea aceea biruinta Crucii asupra semilunii.
Tabloul votiv infatiseaza familia domnitorului. In interiorul bisericii se afla iconostasul de lemn bogat sculptat, scaunul domnesc, stranele, toate din vremea ctitorului.
Deasupra intrarii principale, care mai pastreaza inca poarta originala de lemn ferecata cu fier, se afla turnul clopotnitei, cu clopote mari intre 300 si 1.000 kg.
Paraclisul este situat drept in fata bisericii, la mijlocul laturii de apus si a fost ridicat la 1697. Pictura este lucrarea zugravilor Preda si Marin.

http://www.travelworld.ro/romanesc/unesco/manastirea_horezu.php

View More »

Copyright: W. H. Mahyo
Type: Spherical
Resolution: 10000x5000
Taken: 02/09/2009
Uploaded: 03/09/2009
Published: 04/09/2009
Visitas:

...


Tags: romania
More About Oltenia


It looks like you’re creating an order.
If you have any questions before you checkout, just let us know at info@360cities.net and we’ll get right back to you.